Ascendant Vierge @ Les Nuits Botanique (Chapiteau): Dé terugkeer van gabber

Heel wat genres zijn weer aan hun grote comeback bezig, maar dat gabber anno 2022 weer helemaal hot en trending zou zijn, had niemand zien aankomen. Een van de medeverantwoordelijken voor de onverwachte revival is het Brusselse project Ascendant Vierge bestaande uit gothpopzangeres Mathilde Fernandez en producer Paul Seul. Nadat ze eerder al de Orangerie gemakkelijk vol kregen, keerden ze voor Les Nuits terug naar de Botanique en verkochten ze de Chapiteau snel uit. Voor zij echter voor kleine aardbevingen in het park te Sint-Joost-ten-Node zorgden, kregen we nog drie andere boeiende acts te zien die het publiek klaarstoomden voor hun grote helden.

De avond kende een veelbelovende start met dank aan de Belgische hyperpophelden Promis3. Ondertussen heeft het duo al een ontzettend sterke livereputatie, die hen ook gisteren weer deed uitblinken en ons laat afvragen wanneer het buitenland dit straffe project eindelijk oppikt. Brent Dielen zorgde niet alleen voor euforie met zijn sterke vocalen, maar wist ons dankzij een intrigerende outfit helemaal mee te zuigen in de wereld van Promis3. Andras Vleminckx, die instaat voor de productie, trok dan weer de aandacht met zijn spannende opbouw richting verschillende climaxen en bracht met zijn werk iedereen aan het dansen. Conclusie: in een veertigtal minuten overtuigde Promis3 moeiteloos een vollopende tent die duidelijk niet genoeg kon krijgen van dit gouden duo.

Catnapp had een iets langere reis achter de rug; ze is nog maar net terug van Zuid-Amerika of ze mocht het Brusselse publiek al van haar kunnen overtuigen. De poulain van Monkeytown Records, het label dat opgericht werd door Modeselektor, vond in Berlijn de ideale plek om haar experimentele elektropop te maken. Terwijl we in het eerste deel wat verloren raakten tussen de abstracte beats en onheilspellende melodieën, vonden we gelukkig wat meer onze weg naar het einde van de set toe. Wat we hoorden, kunnen we het best omschrijven als een kruising van Die Antwoord, The Prodigy en Sevdaliza, wat er voor zorgde dat we geïnteresseerd en gefascineerd bleven luisteren en kijken naar Catnapp. Het publiek ging alvast helemaal los en ook wij lieten ons berepootjes in actie schieten.

We vragen ons nog steeds af waarom artiesten anno 2022 ervoor kiezen om hun dj de show te laten openen met een kort setje, want daar zit werkelijk niemand op te wachten. Het zorgde er dan ook voor dat COUCOU CHLOE eerder bescheiden ontvangen werd toen ze opkwam. De Franse producer, zangeres en dj kwam voor het eerst in lange tijd eens in België spelen, maar deed zelf weinig moeite om het memorabel te maken. Haar microfoon stond amper aan, waardoor we maar beperkt konden horen hoe ze haar impressionante producties live naar een hoger niveau wou tillen en ook de hele set zelf voelde chaotisch aan. COUCOU CHLOE miste aan overtuigingskracht, wat zich ook in haar performance doortrok. In vergelijking met Promis3 en Catnapp was haar show een kleine domper op de feestvreugde.

De grote overwinningsmars van Ascendant Vierge nam uiteindelijk om tien uur de tent over en het leek wel alsof het overgrote deel van het publiek al zijn krachten had gespaard voor de langverwachte terugkeer van Mathilde en Paul. Hun debuutproject Vierge mag inmiddels al twee kaarsjes uitblazen en zorgde in een volledig uitverkochte Chapiteau voor één van de wildste sets die we in lange tijd hebben gezien. Frontvrouw Mathilde Fernandez heerste over het publiek als een oppermachtige godin die gewoon door oogcontact te maken de keet kon aansteken. Het opvallendste aan Ascendant Vierge blijft overigens haar stem, die steeds heerlijk de bovenste regionen van de toonladder verkent en zo overdreven hoog is dat het weer goed wordt.

De populariteit van Ascendant Vierge mag niet onderschat worden, want we hebben een publiek zelden zo los zien gaan. Nummers zoals “Discoteca”, “Petit soldat” en “Faire et refaire” werden op gigantische moshpits onthaald, terwijl Fernandez vanop het podium toekeek hoe iedereen zich helemaal smeet op hun muziek. Uiteraard was “Influenceur” halfweg de set het gedroomde hoogtepunt, maar de recent uitgebrachte hard version van hun hit liet de tent als bisnummer volledig ontploffen. Het belooft komende zomer op Dour dus een gigantisch feestje te worden, want deze gabberkitsch is een uur puur vermaak. Goed gebracht, goed gezongen en beklijvend absurd.

Op vrijdag 14 juli opent Promis3 in Le Labo op Dour, terwijl Ascendant Vierge op zondag 17 de nieuwe tent La Chaufferie nog een laatste keer op stelten mag zetten.

You can download Ascendant Vierge @ Les Nuits Botanique (Chapiteau): Dé terugkeer van gabber. You can also see interesting things about Van der Gijp over terugkeer Dan ken je De Mol niet

Title : Van der Gijp over terugkeer Dan ken je De Mol niet
Artist : De Telegraaf
Duration : 04:58
Size : 6.82 MB
Source : Youtube Music/Video
Type of file : Audio/Video (.mp3 .mp4)

Slechts twee weken geleden werd het einde van Vandaag Inside aangekondigd. Nadat Johan Derksen besloot om te stoppen met de talkshow waren zijn collega’s solidair. Maar na een goed gesprek met de Talpa-directie met daarin onder andere John de Mol keerden Johan, Wilfred en René weer terug in de studio. Verslaggever Jordi Versteegden ving de mannen en het publiek van vanavond buiten op.

Abonneer je hier gratis: bit.ly/AbonneerTelegraaf

Bij De Telegraaf vind je het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Je krijgt alles te weten op het gebied van entertainment, misdaad, geld, verkeer en royalty. Ook delen wij de meest opmerkelijke video's die je niet gemist moet hebben. Wil je meer (exclusieve) video's? Meld je dan hier aan voor onze video-nieuwsbrief: telegraaf.nl/videoupdate

Bekijk voor al het laatste sportnieuws het kanaal van Telesport: youtube.com/channel/UCURS--yDvgiK_i7aOFraASw

Meer van De Telegraaf? Volg ons op:
Website: telegraaf.nl/
Facebook: facebook.com/telegraaf/
Instagram: instagram.com/telegraaf.nl/
Twitter: twitter.com/telegraaf

#TELEGRAAF


Maybe you also like the following: