Electric Callboy @ Trix: Extravagante en omarmende kracht

© CPU – Nathan Dobbelaere

Electric Callboy (voorheen Eskimo Callboy) verraste in 2020 de metalwereld met hitsingle “Hypa Hypa”. Sindsdien kunnen we niet om de Duitse heren heen en krijgen ze steeds meer en meer radiotijd. Door die sterke populariteit kan het dan ook geen verrassing zijn dat ze de grote zaal van Trix tweemaal uitverkochten. Op 19 april konden we genieten van een uitzinnige show waarin we te maken hadden met een energierijke band die het publiek stevig op hol kreeg. Eerst kwamen er nog twee bands langs die het publiek moesten warm te stomen op hun eigen manier. 

© CPU – Nathan Dobbelaere

De eerste spot op het hoofdpodium van de Trix was weggelegd voor de Finse metalcore band One Morning Left. In hun thuisland kan de band rekenen op erg veel aandacht, maar internationaal bleef het tot dusver toch nog wat uit. Gelukkig zal het zestal na vandaag en morgen ook weer extra fans bij krijgen, want hun vermakelijke en energieke liveshow heeft wat weg van de hoofdact van de avond. Toch kwam het niet altijd even zuiver over en was het zeker in het midden van de show erg chaotisch op het podium. Uiteindelijk eindigden ze hun set af met een rake versie van Michael Jackson’s “Beat It”. Waarom ze net voor die cover kozen, willen we liever niet weten, maar ze sloten zo wel sterk af.

Blind Channel © CPU – Nathan Dobbelaere

Ook de tweede support van de avond is een Finse band. Deze groep doet gelukkig al meer een belletje rinkelen bij de bezoekers. Blind Channel stond zo vorig jaar met hun hit “Dark Side” op het Eurovisiesongfestival en behaalde daarmee een zeer verdienstelijke zesde plaats. Toch moesten we tot het einde wachten op die hit en hoorden we in de tussentijd te zien wat ze nog meer in petto hadden. Zelf noemen ze het ‘hard violent pop’ en daar kunnen we ons wel in vinden. De commerciële saus werd er bij alle nummers weliswaar over gegoten, waardoor hun geheel plaatje iets te complex en te makkelijk overkwam.

Uiteindelijk hebben we ook het gevoel dat we naar een boysband keken à la 5 Seconds of Summer & One Direction. Al gaf deze gelukkig nog enkele harde gitaren, stevig geschreeuw en goed samenspel af. Met teksten als ‘Tick-tock, tick-tock, I’m a timebomb’ en covers van Eminem en Anastacia, zul je ons wel begrijpen. Tot slot willen we zeker nog vermelden dat ze het publiek wel mee kregen en dat ze konden rekenen op een compacte, Belgische fanbase. 

© CPU – Nathan Dobbelaere

Tegen 21 uur was het tijd voor de hoofdact van de avond: Electric Callboy. Met een stevig technonummer viel er een groot doek naar beneden en startten de heren hun avond meteen met hit “Pump It”. Het kleurig decor met verschillende ledschermen zorgde ervoor dat elk nummer duidelijk overkwam en dat de show vanaf de eerste minuut in zijn element zat. De zaal ging mee los en zo werd al snel duidelijk dat hun energie werd geaccepteerd door het zestal. In het begin koos Electric Callboy er dan ook tactisch voor om voornamelijk nummers te spelen waar hun fout kantje bij inzat. Gelukkig werd er wel een perfecte mix gevonden tussen hun oude en nieuwe songs, waardoor we een leuk en gevarieerd aanbod voorgeschoteld kregen.

Vreugdevol bleef het publiek genieten van een constante sfeer die bij elke song te vinden was. Zelfs bij hun hardere werk (“Crystals”) in het midden van de set (waarbij metalcore zegevierde), kregen we een serieuze opwelling door de scherpe gitaren die elkaar vaak opzochten doorheen de set. De Duitse band ging vervolgens door met het enigste buitenbeentje van het optreden. Het beheerste, akoestische “Prism” werd gebracht door frontzanger Nico Sallach en zijn mede-bandlid Daniel Haniß, die zowel konden vertrouwen op emotionele fans, als awoe roepende medemensen die niet snel genoeg terug wilden feesten. Met die gemengde gevoelens gingen we door naar hun nieuwste nummer “Spaceman”, dat na nog geen twee weken al kon rekenen op vele meezingende en dansende fans.

© CPU – Nathan Dobbelaere

Doorheen hun optreden kregen we vanuit Electric Callboy wel een iets minder showgehalte dan we hadden verwacht. Misschien kwam het begin iets te hard binnen, waardoor we hadden verwacht dat dit ook een constante ging blijven. Uiteindelijk is dat niet iets waar we ons aan stoorden, maar is het meer iets waarover we achteraf toch even over nadachten. De band had dan ook een resem aan nummers te spelen en het zijn vooral de meer extravagante die het meest bijblijven. Tegen het einde van de reguliere speeltijd werden we nog een aantal keer op de rooster gelegd met het scherpe “Rehab” en het dansbare “MC Thunder II (Dancing Like a Ninja)”.

In het achterhoofd hielden we natuurlijk dat we in de extra tijd nog te maken hadden met enkele toppers. Het was dan ook geen verrassing dat tophits “We Got The Moves” en “MC Thunder” voor een uitzinnig, afsluitend feestje zorgde. Het publiek kreeg er maar geen genoeg van, waardoor het allerlaatste nummer van de avond werd ontvangen alsof de koning net op bezoek kwam. “Hypa Hypa” werd opgedreven met een ‘fout’ en extravagant kantje, maar ontspoorde al snel door de harde strofes. Die gouden mix zorgde nog een laatste keer voor een feestende bende in Trix, die doorging tot de allerlaatste snik.

© CPU – Nathan Dobbelaere

Dat het optreden van Electric Callboy een schot in de roos was, is sowieso de waarheid. Dansen, zweten, springen en zingen: het was allemaal aanwezig en dat werd alleen maar versterkt door de energie van de zes heren. De fijne afwisseling tussen de ‘foute’ en hardere muziek van de band werd perfect uitgevoerd en kon rekenen op een laaiend enthousiast publiek. Spijtig waren de twee supportbands iets minder overtuigend, maar dat zien we voor een keer door de vingers omdat onze Duitse helden dat helemaal hebben goed gemaakt.

Op het einde van de show kregen we nog goed nieuws, want op 9 september brengt de band een nieuw album, TEKKNO, uit.

Fan van de foto’s? Op onze Instagram staan er nog veel meer!

Setlist:

Pump It
My Own Summer
Hate/Love
The Scene
Castrop x Spandau
Supernova
Best Day
Back in the Bizz
Crystals
Prism
Spaceman
Rehab
MC Thunder II (Dancing Like a Ninja)

We Got The Moves
MC Thunder

Hypa HypaYou can download Electric Callboy @ Trix: Extravagante en omarmende kracht. You can also see interesting things about Kracht - Zelfzucht United electronic music artists for Ukraine

Title : Kracht - Zelfzucht United electronic music artists for Ukraine
Artist : RAM IO Music
Duration : 05:59
Size : 8.22 MB
Source : Youtube Music/Video
Type of file : Audio/Video (.mp3 .mp4)

Artist: Kracht
Title: Zelfzucht
Compilation: United electronic music artists for Ukraine
Release date: 05/04/2022
Label: RAM IO Music
Catalogue number: RM#010

ramiomusic.bandcamp.com/album/united-electronic-music-artists-for-ukraine-various-artists

Proceeds from the United electronic music artists for Ukraine will go to help foundations to help the people in Ukraine!

__

The compilation United electronic music artists for Ukraine is released on 05 april 2022. It contains 20 tracks by electronic music artists from various genres over the world. The diversity of genres allows the listener to hear various perspectives of electronic music. Genres such as ambient, downtempo and techno and harder styles such as hardcore and breakcore and experimental music cover a broad landscape.

Some artists wrote a brand new track for this compilation, while others came with some very great one they already had. All tracks are unreleased before. The artists have created something beautiful for this world on this compilation, and therefor in this case directly for Ukraine!

The following artists have donated a track for the compilation:

Detaché, Tapage, Invisible Ralf, Tiko (DE), QST, Jan Liefhebber, Esther Dune, Kracht, JTPE, Waily, OZUM, Mig-L, Unified Method, RAM IO, Dave Dope, Temo, Sceptical C,
Tripeo, HarryKatur, Nobuka

Check the playlist of the compilation for the other tracks!

We fund direct causes for aid to Ukraine with all of the proceeds from the United Electronic Music Artists for Ukraine compilation. In this way we hope to be able to contribute to help for the people in Ukraine in a musical and direct way as what feels like what we can do within our possibilities.

The compilation is available on Bandcamp only and can be listened to and purchased here.
Order your copy and support the people in Ukraine!

ramiomusic.bandcamp.com/album/united-electronic-music-artists-for-ukraine-various-artists


Maybe you also like the following: