Nieuwe single Kwartet Niek Hilkmann

Vorig jaar verscheen het album Een Teken aan de Wand van Kwartet Niek Hilkmann, vol met Nederlandstalige gitaarpop en simpele teksten die daardoor winnen aan kracht. Ze houden er blijkbaar niet van om meer woorden te gebruiken dan nodig. In eerste instantie dachten wij met Spinvis te maken te hebben. Hun stemmen hebben wel wat van elkaar weg. Op de single “Leuk Dat Jij Er Was” is dat gevoel nog eens versterkt.

Door meer te praten dan te zingen zet de zanger van het Kwartet gelijk de toon. “Leuk Dat Jij Er Was” is een weemoedig nummer, een bericht aan een bekende die langs is geweest. De tekst schuurt en het is ongemakkelijk, door het voortkabbelende ritme komen ook wij bijna in de gemoedstoestand die wordt bezongen. Gelukkig klaart het nummer op het einde gelukkig op, wanneer een gitaar het monotone ritme doorbreekt. ‘En als ik terugkom / naar huis / haal je dan voor mij een halfje brood’ klinkt dan opeens als een zonnestraal op je gezicht.

Bandcamp

You can download Nieuwe single Kwartet Niek Hilkmann. You can also see interesting things about Kwartet Niek Hilkmann - Leuk Dat Je Er Was

Title : Kwartet Niek Hilkmann - Leuk Dat Je Er Was
Artist : Excelsior Recordings
Duration : 05:35
Size : 7.67 MB
Source : Youtube Music/Video
Type of file : Audio/Video (.mp3 .mp4)

Kwartet Niek Hilkmann - Leuk dat je er was: xlcr.nl/kwartetniekhilkmann-leukdatjeerwas

“Leuk dat je er was" staat op "Een grappig verhaal", de nieuwste single van Kwartet Niek Hilkmann. Deze verschijnt op 8 april bij Excelsior Recordings op vinyl. Bestellen kan via: xlcr.nl/kwartetniekhilkmann-leukdatjeerwas

Video door Niek Hilkmann; met dank aan alle pensions, campings, hotels en buitenplaatsen van Nederland, en de fotografen die deze hebben vastgelegd.

kwartetniekhilkmann.nl


Maybe you also like the following: