Nieuwe single TC & The Groove Family

TC & The Groove Family is een tienkoppige groep en geesteskind van drummer/percussionist Tim Cook. Multiculturaliteit en verschillende genders zorgen voor een boeiende combinatie aan invloeden en stijlen. Zuiderse percussie, Afrikaanse psychedelica en UK jazz worden door elkaar gemixt met thuisbasis en ontmoetingsplaats Leeds als vaste grond. Vandaag brengt TC & The Groove Family ons met “Bossfight” (feat. Pariss Elektra) een eerste voorproefje van het debuutalbum First Home.

Zonder twijfel gooien de blazers en percussie ons in een boksring waar we moeten sparren met de woorden van Pariss Elektra. Met veel bezieling uit ze haar woede over de Brexit, het alomtegenwoordige racisme en hoe de overheid daar zelfs toe bijdraagt. Ze deelt rake slagen uit, maar de instrumentatie stelt gerust. Het soulvolle karakter dringt door en er kan gedanst worden. Samen scandeert de band: ‘Fight!’. Pariss Elektra kreeg in de studio het ‘boss fight’ gevoel, alsof de laatste vijand bijna verslagen is. Ze speelt goed in op de muzikanten die met een fantastisch arsenaal aan ritmes en melodieën er een échte “Bossfight” van maken. We krijgen het gevoel dat dit nummer een anthem in wording is voor iedereen met dezelfde gevoelens. Krachtige staccato’s en een licht agressief gitaarriedeltje doen het geheel nog een laatste keer ontploffen. De combinatie van die felle blazerssectie, het speelse gitaargebruik, dansbare ritmes en dan als kers op de taart de sociaal-politieke geladenheid maken van “Bossfight” een UK jazzparel die ook nog eens relevant is. Episch is een understatement.

Op 10 juni 2022 komt hun album First Home uit, waarop Pariss Elektra nog een aantal keer zal terugkeren om oproer te kraaien.

TC & The Groove Family: Facebook / Instagram

Pariss Elektra: Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.You can download Nieuwe single TC & The Groove Family. You can also see interesting things about TC The Groove Family - Bossfight Live Session

Title : TC The Groove Family - Bossfight Live Session
Artist : TC and the Groove Family
Duration : 05:49
Size : 7.99 MB
Source : Youtube Music/Video
Type of file : Audio/Video (.mp3 .mp4)

TC & The Groove Family perform their new single 'Bossfight' live at EVOKE Studios, Leeds.

Pre-order their debut album 'First Home' now. Out on Friday 10th June through Worm Discs:

tcandthegroovefamily.bandcamp.com/album/first-home

TC & The Groove Family are:

Vocals - Pariss Elektra
Turntables - NikNak
Drums - Tim Cook
Percussion - Paolo Mazzoni
Bass - Beth O'Lenahan
Lead Guitar - Mikey Gillespie
Rhythm Guitar - Nathan Sayers
Trombone - Max Purcell-Burrows
Saxophone - Hannah-Mae Birtwell
Trumpet - Grifton Forbes-Amos

Audio mixed by Frankie Harper at EVOKE Studios, Leeds.

Liste - worm-discs.lnk.to/TCATGF
Facebook - facebook.com/TCandtheGrooveFamily/
Instagram - instagram.com/tcandthegroovefamily/?hl=en
Twitter - twitter.com/groovetc?lang=en
Bandcamp - tcandthegroovefamily.bandcamp.com
Linktree - linktr.ee/tcandthegroovefamily


Maybe you also like the following: